Svimmelhet

Her på klinikken har vi ekstremt god kompetanse på behandling av svimmelhet. Vi hjelper daglig mange pasienter som lider av ulik type og grad av svimmelhet.

Mange mennesker rammes daglig av svimmelhet, og det er blitt et av våre vanligste helseproblemer. Helsearbeidere skiller mellom svimmelhet og vertigo.

Svimmelhet går ut på at man føler seg ustø og man opplever kanskje en gyngende følelse.

Vertigo er en mye kraftigere opplevelse der det føles som om verden roterer rundt.

Årsaker til svimmelhet

Det er mange årsaker til svimmelhet, men som regel handler det om at våre sentere i lillehjernen og hjernestammen, som behandler balanse, får motstridende informasjon fra enten balanseorganene i det indre øret, synet eller bevegelsesapparatet.

Problemer relatert til syn kan også være en årsak til svimmelhet.

Kort fortalt betyr det at for eksempel øynene og balanseorganene kan gi forskjellig informasjon i forhold til underlag, bevegelse og annen informasjon.

Årsakene til svimmelhet kan være mange, men heldigvis er de fleste ufarlige.

Bevegelsesapparatet sender hele tiden informasjon opp til hjernen om posisjoner i ledd og muskler. Spesielt øverst i nakken er det svært mange muskel- og leddreseptorer som forer balansesentrene med informasjon.

Krystallsyke

Problemer med balanseorganene i det indre øret er en vanlig årsak til svimmelhet. En av de vanligste årsakene til svimmelhet vi ser er krystallsyke (BPPV).

Ved krystallsyke er det krystaller i buegangene i det indre øret som gir falske sanseinntrykk om at du er i bevegelse. Denne typen svimmelhet er ofte akutt ved forandring av posisjon, for eksempel når du bøyer deg for å ta på skoene eller legger deg ned i sengen.

Behandling av svimmelhet

Vi hjelper deg med å finne årsaken til svimmelheten din og behandler denne på best mulig måte. Behandlingen vil være tilpasset årsaken til svimmelheten og hver individuelle pasient.

Krystallsyke blir stort sett veldig godt behandlet på noen få besøk hos kiropraktoren. Vi utfører manøvre hos pasienter med krystallsyke der vi reposisjonerer krystallene.

Korrigering av låsninger i nakke vil være en viktig del av behandlingen her hos oss. I tillegg vil vi gi øvelser for balansen.

En viktig del av besøket hos oss er også at vi forteller deg om årsaken til svimmelheten og hva du kan gjøre selv for å mestre svimmelheten i hverdagen og dermed øke livskvaliteten.

Kontakt oss

Kontaktskjema

Her finner du oss