Mor og barn

Graviditet og bekkensløsning

Fra helt i starten av graviditeten gjennomgår kroppen en rekke forandringer. En voksende mage, forandring i holdning og gange er bare noen av de forandringene som man ser hos gravide. I tillegg er det mange forandringer som skjer inne i kroppen, som alle er styrt av nervesystemet.

Det er svært viktig å ha et godt fungerende nervesystem for at man skal kunne takle alle disse forandringene. En godt fungerende ryggsøyle er veldig viktig ettersom det er et veldig intimt samspill mellom ryggrad og nervesystem.

Rygg og bekken

Strukturelt ser man ofte at vektøkningen under graviditeten sliter på både rygg og bekken. Mer vekt på magen vil øke stresset i korsryggen og bekkenet. Da det under graviditeten også blir produsert hormoner i som gjør leddbånd og muskler mer avslappede, er det også økt risiko for overbelastning i enkelte ledd i korsrygg og bekken.

Bekkenløsning er et eksempel på dette der leddbåndene i og rundt bekkenet har blitt mer elastiske og man får en irritasjon i bekkenet. Ofte gir dette smerte foran i symfysen. Vi ser ofte at det da er en låsning i et nærliggende ledd som gjør at en irritasjon kan oppstå i symfysen.

Å sjekke ryggraden jevnlig under graviditeten vil være lurt bade for mor og barn.

Vi vil gjøre en grundig undersøkelse og behandler plagene dine ved hjelp av leddkorrigeringer og bløtdelsteknikker. Du får også tips og øvelser til å forebygge ryggskader senere.

Korreksjonene vi gjør vil være veldig presise og raske slik at minst mulig kraft blir brukt. Kiropraktisk behandling av gravide er veldig trygt både for mor og barn.

Kolikk

Ca. 10-15 % av alle barn får kolikk. Dette skjer ofte i løpet av de første ukene i et barns liv. Mye skrik og gråt uten at foreldre vet hvorfor er noe vi ofte hører.

Gjennom fødselen og de første ukene er det mange påkjenninger for en nyfødt baby. Noen ganger oppstår det da også låsninger i rygg, nakke eller bekken. En feilfunskjon i ryggraden påvirker nervesignalene som sendes ut til muskler og organer i kroppen.

Ofte opplever vi at deler av tarmen ikke mottar korrekte signaler slik at spedbarnet blir forstoppet og derfor får magesmerter. En korreksjon av en slik låsning ser vi ofte hjelper veldig raskt. Som regel trengs det bare 4-5 behandlinger.

Kiropraktor Finn Morten Halle hos oss har behandlet kolikkbarn i over 30 år og var den første i verden til å lage et studie om behandling av nettopp dette med svært godt resultat.

KISS /KIDD

KISS står for kinematic imbalance due to suboccipital strain, og kan oversettes som en kraftig nakkelåsning. KIDD er en betegnelse vi bruker for større barn med et udiagnostisert KISS-problem. KISS står for induced dysgnosia and dyspraxia. Dysgnosi betyr at man har en forstyrret oppfattelse og integrering av sanseinntrykk. Dyspraxi er dårlig kontroll av bevegelser, altså klossethet.

Gjennom en krevende fødsel (f.eks. seteleie, vacuum) kan nakkefunksjonen til et nyfødt barn påvirkes. Det er en stor belastning for nakke og rygg å komme ut fødselskanalen og problemer kan derfor oppstå.

Vanlige symptomer er:

Skoliose
Kolikksymptomer
Hypersensitivitet i nakker
Assymetrisk hodefasong
At barnet har en favorittside av nakken

Følgevirkninger av KISS går under betegnelsen KIDD. Symptomer på KIDD kan være:

Hodepine
Konsentrasjonsvansker
Sen motorisk utvikling
Fordøyelsesproblemer

Vi tar en grundig historie og ditt barn blir nøye og skånsomt undersøkt. Behandlingens mål er å gjenopprette normal funksjon i nakke. Tips og veiledning gis til foreldre slik at de best mulig kan hjelpe barnet sitt hjemme.

Behandling av nyfødte har samme prinsipp som behandlingen hos voksne. En leddkorreskjon utføres, men kraften er betydelig redusert. Man kan sammenligne kraften man bruker med den kraften du kan ta på ditt eget øyeeple med.

Kontakt oss

Kontaktskjema

Her finner du oss