Korsryggssmerter/ isjias

Korsryggssmerter

Korsryggssmerter er et svært vanlig problem i dagens samfunn. Det anslås at omtrent 4 av 5 nordmenn opplever korsryggssmerter i løpet av livet, og det er en stor økonomisk byrde for samfunnet.

Korsryggssmerter kan ha mange forskjellige årsaker, men oftest er årsaken slitasje på ledd og mellomvirvelskiver grunnet dårlige arbeidsstillinger, stillesitting eller tunge løft med dårlig løfteteknikk. Skader på mellomvirvelskiver kan også føre til prolaps.

Isjias

Enkelte ganger får man i tillegg til korsryggssmertene smerte ned i ett eller begge beina. En irritasjon på isjiasnerven kan gi denne typen symptomer. Isjiasnerven er den største nerven i kroppen og stammer fra flere nerverøtter som forlater ryggraden i korsryggen.

En irritasjon kan stamme fra en direkte kompresjon av nerven, eller det kan være en kjemisk irritasjon.

Behandling av korsryggsmerter/isjias

Hos oss vil du bli undersøkt grundig med ulike tester og palpasjon av ledd for å finne årsaken til ditt ubehag. Vi avgjør da hvilke tiltak som skal settes i gang for å få deg bra så fort som mulig.

Kiropraktisk behandling hos oss innebærer korrigering av låsninger i ledd, muskelarbeid, øvelser og råd/veiledning som du kan bruke i hverdagen for å forhindre videre skade, eller forebygging av skade.

Målet med vår behandling er å gjenopprette funksjon i nerve-, muskel og skjelettsystemet slik at kroppen kan få mulighet til å reparere seg selv.

Vi kan også henvise pasienter videre til annen billeddiagnostikk eller andre spesialister dersom det er nødvendig.

På SNK behandler vi svært mange med korsryggsproblematikk og har veldig gode resultater å vise til.

Kontakt oss

Kontaktskjema

Her finner du oss