Skulder, albue og håndleddssmerter

Smerter i skulder er noe vi ser at mange sliter med. Skulderleddet er et veldig mobilt ledd som krever god, stabiliserende muskulatur rundt for å unngå skader.

Årsaker

Ved inaktivitet og dårlig holdning vil ikke det biomekaniske samspillet fungere ordentlig i og rundt skulderleddet. Dette vil ofte føre til akutte betennelser eller slitasjeskader.

Traumer, fremoverlent holdning, for sterk muskulatur på fremsiden av kroppen eller arbeid med hendene over hodet er vanlige årsaker til skuldersmerter.

Albue- og håndleddssmerter kommer oftest av overbelastning av leddene. Dette er ofte konsekvenser av repetitive bevegelser du gjør i løpet av en dag. Mange aktiviteter utsetter sener og muskler for repetitivt stress som kan forårsake smerte og ubehag – for eksempel: håndskriving, bruk av datamus eller bruk av verktøy.

Behandling

Hos oss vil kiropraktoren kartlegge problemet ditt nøye gjennom dialog og grundige undersøkelser. Det er viktig at vi avdekker årsaken til problemene, slik at vi kan behandle de på best mulig måte.

Ved smerter i skulder, albue og håndledd vil kiropraktoren alltid undersøke nakke og rygg. Grunnen til dette er at vi er veldig opptatt av å gjenopprette optimal funksjon av muskel-, skjelett- og nervesystemet ditt. Problemer i ryggraden kan gi opphav til sekundære problemer langt fra det primære problemet.

Behandlingen vil bestå av korrigering eller mobilisering av ledd, trigger-punktbehandling og annet muskelarbeid. Du vil også få noen øvelser som du kan utføre på egen hånd for å akselerere behandlingsforløpet.

I situasjoner der faktorer på arbeidsplassen er årsak til pasientens skade vil kiropraktoren foreslå tiltak som du kan ta med deg tilbake til arbeidsplassen, slik at du kan unngå lignende skader i fremtiden.

Vi behandler blant annet:

Frozen shoulder
Senebetennelse/tendinitt
Impingement
Slimposebetennelse/bursitt
Dovne fingre/nummenhet

Kontakt oss

Kontaktskjema

Her finner du oss